Păstrarea copilului sănătos: curățarea și dezinfectarea gospodăriei

Păstrarea copilului sănătos: curățarea și dezinfectarea gospodăriei

Resturi pentru prânz. Când cina este un succes, mâncăr-o din nou a doua zi pentru prânz. Aceste resturi funcționează bine într-un termos sau o pungă izolată:

Sloppy Joes: Serviți cu batoane de pâine, biscuiți sau un rulou, morcovi sau bețișoare de țelină și lapte cu conținut scăzut de grăsimi 1% Pizza, fructe și suc de fructe 100%. Plăcintă de ciobănesc, tocană, macaroane și brânză, mâncare chinezească sau paste și chiftele; fructe și 1% lapte cu conținut scăzut de grăsimi

Prânz la Micul dejun. Copiilor le place să amestece orele de masă. Vor aștepta cu nerăbdare prânzul cu aceste mese de prânz în pungă.

Cereale integrale uscate, migdale tăiate pentru amestecare cu cereale; termos de 1% lapte cu conținut scăzut de grăsimi (sau cumpărați o cutie de carton de la școală); fructe Pâine prăjită tăiată fâșii, recipient pentru o singură porție de sos de mere pentru scufundare, cutie de carton sau termos de lapte scărat în grăsimi 1% Covrigi sau mini covrigi cu cereale integrale uns cu cremă de brânză cu conținut scăzut de grăsimi, cutie de iaurt cu conținut scăzut de grăsimi, banane Sandviș cu vafe: două vafe din cereale integrale, uns cu orice unt de nuci sau unt de semințe de floarea soarelui, cutie de iaurt cu conținut scăzut de grăsimi, fructe

Ocupă-te cu desertul.Atunci când alți copii mănâncă prăjituri, bomboane sau alte delicii la ora prânzului, poate fi dificil pentru copilul dvs. să plece fără. Așa că împachetează aceste delicii:

Un mini candy bar sau o mini brioșă funcționează bine pentru a satisface un dinte de dulce; Pachetele de 100 de calorii de fursecuri cu conținut scăzut de grăsimi, cum ar fi biscuiții animale, sunt și ele un compromis fericit. Desertul nu trebuie să fie dulce. Împachetați o pungă de floricele cu conținut scăzut de grăsimi (este un cereal integral!); brânză tare feliată și fructe uscate; sau o cantitate mică de chipsuri de gustare.

A continuat

Prânzuri școlare sănătoase: implicarea copiilor

O modalitate grozavă de a fi siguri copii vrei a mânca corect înseamnă a-i face parte din proces. Câteva modalități bune de a face acest lucru includ:

Pune-i pe toți să sară. Adunați entuziasmul pentru masa de prânz, punându-le pe copii să participe la planificarea și asamblarea propriilor prânzuri. Când copiii ajută, pregătirea prânzului școlar sănătos devine a doua natură și în curând o vor face singuri. Fă-i pe copii entuziasmați. Lăsați copiii să aleagă o cutie de prânz sau o geantă izolată; un termos; și mici recipiente reutilizabile din plastic dur pentru a lua prânzul la școală. Un pachet mic de congelator menține alimentele reci. Pune-i să le decoreze cu autocolante, markere sau vopsea. Copiii care o pun maro pot decora o geantă diferită în fiecare zi. Cumpărați împreună pentru alegeri sănătoase. Du-ți copilul la magazin pentru a alege ingrediente sănătoase. "Cel puțin, prânzul ar trebui să includă o sursă de proteine, cum ar fi curcan, pui, fasole, ouă, unt de nuci sau unt de semințe de floarea soarelui; cereale; fructe sau legume; și o băutură hrănitoare, cum ar fi lapte cu conținut scăzut de grăsimi sau suc 100% de fructe," spune Nissenberg. Faceți compromisul cool. Când copiii cer carne grasă de prânz, chipsuri, băuturi dulci și deserturi — compromis. Pune-i să-și creeze propriile versiuni mai sănătoase. Cumpărați carne cu conținut redus de sodiu; brânză cu conținut scăzut de grăsimi; pâine integrală sau biscuiți; fructe mici, cum ar fi clementine și mandarine; cutii de 1% lapte degresat sau 100% suc de fructe; și mini bomboane. Verificați la prânz.Dacă ești curios ce mănâncă de fapt copilul tău ceea ce împachetează pentru prânz, roagă-l să aducă acasă orice mâncare neconsumată.

Deci, sunt prânzurile școlare nesănătoase?

Milioane de școlari americani fac coadă pentru prânzul școlar în fiecare zi. Chiar și așa, Programul Național de Prânz Școlar (NSLP) prinde foarte multe critici.

"Ar putea fi mai bune mesele de prânz la școală? Sigur. Dar percepția că masa de prânz la școală este proastă este în mare parte nedreaptă," spune Andrea Giancoli, MS, RD, coordonator de politici nutriționale pentru Districtul școlar unificat din Los Angeles și purtătoare de cuvânt a Asociației Americane de Dietetică.

Potrivit unui studiu realizat de Mathematica Policy Research, copiii care participă la NSLP au de două ori mai multe șanse să mănânce legume, să consume mai multe fructe și să consume mai puțin zahăr la prânz decât copiii care nu mănâncă mesele NSLP.

A continuat

Problema vine atunci când școlile permit snack-baruri, automate, opțiuni de mese a la carte și magazine școlare care oferă tarife mai mari de grăsimi. Atunci este mai probabil ca copiii să facă o masă din chipsuri, băuturi răcoritoare dulci, cartofi prăjiți, bomboane, înghețată și alte alimente cu conținut scăzut de nutrienți.

Deci, se dovedește că nu trebuie să alegeți prânzurile la pachet față de prânzurile școlare. Doar asigurați-vă că copiii iau o masă sănătoasă de casă sau să înțeleagă că, atunci când mănâncă prânzul la școală, vă așteptați să aleagă antreuri cu conținut scăzut de grăsimi, lapte degresat sau cu conținut scăzut de grăsimi și un fruct sau legume.

Caracteristica WebMD Examinat de Louise Chang, MD pe 04 mai 2010

Surse

SURSE:

Sandra Nissenberg, MS, RD, autor; Succesul pungilor maro: A face sănătosPrânzuri Copiii tăi nu vor face schimb.

Andrea Giancoli, MPH, RD, coordonator politici nutriționale, Los Angeles UnifiedDistrictul școlar; purtătoare de cuvânt, Asociația Americană de Dietetică.

Devaney B, și colab. "Studiul de evaluare alimentară a nutriției școlare:Aportul alimentar al participanților și neparticipanților la program,"Princeton,N.J.: Mathematica Policy Research Inc; 1993.

Cullen, et al. Jurnalul American de Sănătate Publică, martie 2004: vol 94:

Cullen, et al. Serviciul de Cercetare Economică, USDA. Antreprenor și CooperatorRaport https://produsrecenzie.top/ nr. 30, iunie 2007

© 2008 WebMD, LLC. Toate drepturile rezervate.

Un test de ovulație – numit și test de predicție a ovulației, OPK sau kit de ovulație – este un test la domiciliu care vă verifică urina pentru a vă indica când este cel mai probabil să fiți fertilă. Când te pregătești să ovulezi – eliberezi un ou pentru fertilizare – corpul tău produce mai mult hormon luteinizant (LH). Aceste teste verifică nivelurile acestui hormon. 

Detectând o creștere a LH, ajută la prezicerea când veți ovula. Cunoașterea acestor informații vă ajută pe dvs. și partenerul dvs. să acordați sex pentru sarcină.

Unde să obțineți un test de ovulație

Puteți cumpăra teste de ovulație de la majoritatea farmaciilor. Aceste truse vin de obicei cu bețișoare de test sau benzi de hârtie. De asemenea, puteți cumpăra un test digital de ovulație care conectează un stick de testare la un cititor digital.   

Când să faceți un test de predicție a ovulației

Pentru femeile cu cicluri menstruale de 28 până la 32 de zile, ovulația are loc de obicei între zilele 11 și 21. Este cel mai probabil să rămâneți gravidă dacă faceți sex cu trei zile înainte de ovulație. 

Dacă ciclul menstrual obișnuit este de 28 de zile, ar trebui să efectuați un test de ovulație la 10 sau 14 zile după începerea menstruației. Dacă ciclul dumneavoastră are o lungime diferită sau este neregulat, discutați cu medicul dumneavoastră despre când ar trebui să faceți un test.  

Puteți face un test de ovulație în orice moment al zilei. Dar dimineața vă poate oferi cele mai bune rezultate. Pentru a vă spori șansele de a obține o citire precisă, nu beți multe lichide în cele patru ore dinaintea unui test. Acest lucru vă ajută să vă asigurați că nivelul urinei și LH sunt concentrate.

Cum să faci un test de ovulație

Citiți instrucțiunile din trusa de predicție a ovulației. Nu toate testele funcționează la fel. De obicei, veți urma acești pași:

1. Desfaceți un bețișon de testare și îndepărtați capacul de pe vârful absorbant. 

2.Introduceți stick-ul de testare în suportul de test și ascultați cum se fixează. Simbolul gata de testare va apărea pe suportul pentru test.

3.Puneți vârful absorbant al bețeiului de testare în fluxul de urină timp de 5 până la 7 secunde. De asemenea, puteți colecta o probă de urină într-un recipient curat și uscat și puteți înmuia vârful absorbant al stick-ului de test în probă timp de 15 secunde.

A continuat

4. Lăsați vârful absorbant îndreptat în jos timp de aproximativ 20 până la 40 de secunde până când simbolul gata de testare începe să clipească. Puneți capacul de pe stick-ul de testare și ștergeți orice exces de urină.

5. În 3 minute, ar trebui să obțineți un simbol gata de testare. Afișajul va afișa fie un cerc gol, care indică un rezultat negativ, fie o față zâmbitoare, care indică un rezultat pozitiv. Dacă simbolul de testare gata nu începe să clipească, testul nu a funcționat și un simbol de eroare va apărea pe afișaj în decurs de 10 minute. Va trebui să faceți din nou testul folosind un nou test stick.

6. Apăsați butonul „Eject” pentru a scoate testul. Ștergeți suportul de test și așteptați până când afișajul se șterge înainte de a introduce un nou test stick.

Cum pot ajuta trusele de predicție a ovulației în timpul sarcinii

Dacă testul de ovulație dă un rezultat pozitiv, a simțit o creștere a LH în urină. Asta înseamnă că ovulația ar trebui să înceapă într-o zi sau două. Cuplurile care intenționează să rămână însărcinate ar trebui să facă sex în cele trei zile de la un test pozitiv. Acest lucru crește șansele ca un ovul să devină fertilizat odată ce este eliberat din ovare.

Avantajele și dezavantajele utilizării unui test de ovulație

Trusele de predicție a ovulației ajută cuplurile să își planifice sarcinile, dar au argumente pro și contra. Avantajele utilizării unui kit de predicție a ovulației includ:

Ușurință în utilizare. Testele de predicție a ovulației sunt ușor de utilizat și funcționează la fel ca testele de sarcină la domiciliu. Fiecare kit include mai multe bețișoare sau benzi de testare, care vă permit să testați de mai multe ori. Detectare eficientă. Testele de ovulație au o acuratețe de 97% în detectarea creșterii LH, ceea ce le face extrem de eficiente în prezicerea ovulației. Disponibilitate. Testele de ovulație pot fi cumpărate de la farmacii și farmacii și nu necesită rețete. Comoditate. Alte metode de detectare a ovulației necesită să fii angajat în fiecare zi. Testele de predicție a ovulației pot fi efectuate mai rapid și mai convenabil.

Dezavantajele includ:

Detectare limitată. Testele de ovulație detectează nivelurile de LH, dar nu vă oferă o dată exactă a ovulației. Ouăle pot să nu apară chiar și după o creștere a LH. Probleme la testarea femeilor de peste 40 de ani. Femeile de peste 40 de ani și femeile aflate în apropierea menopauzei au niveluri ridicate de LH. Acest lucru face mai puțin probabil ca un kit de predicție a ovulației să ofere rezultate precise pentru această grupă de vârstă. Probleme cu medicamentele pentru fertilitate. Femeile care folosesc medicamente pentru fertilitate, cum ar fi hormonul gonadotropină corionică umană (hCG) pot determina testele de ovulație să ofere rezultate inexacte. Preț mare. Trusele de testare a ovulației sunt scumpe și poate doriți să testați în mod repetat. Asta se poate adăuga. Referință medicală WebMD Evaluat de Dan Brennan, MD pe 22 februarie 2021

Surse

SURSE:

Apollo Fertility: „Pro și dezavantaje ale truselor de predicție a ovulației”.

Frontiere în sănătatea publică: "Testele hormonului luteinizant urinar: care prag de concentrație prezice cel mai bine ovulația?"

Clinica Mayo: "Cum sa ramai insarcinata."

Biroul pentru Sănătatea Femeii: „Ce se întâmplă în timpul ciclului menstrual tipic de 28 de zile?”

Facultatea de Medicină UNC: „Instrucțiuni de testare a predictorului de ovulație."

Odată ce devii părinte, lumea pare un loc murdar, plin de germeni. Nu te poți uita la clanța ușii sau la o revistă din sala de așteptare fără să-ți faci griji că inamicii microscopici se zvârcesc invizibil la suprafață.

Între timp, copilul tău are idei diferite. „În primii câțiva ani de viață, bebelușii pun totul în gură”, spune Robert W. Frenck Jr., MD, profesor de pediatrie la Centrul Medical al Spitalului de Copii din Cincinnati. „Absolut totul.”

Pentru un părinte, nu este ușor. Cum ar trebui să-ți menții copilul sănătos când cea mai mare aspirație a lui este să caute lucruri dezgustătoare pe care să le bage în gura? Pentru a vă oferi câteva îndrumări cu privire la măsurile de precauție pe care ar trebui să le luați împotriva germenilor — și ce griji pe care le puteți ridica din umeri — WebMD a apelat la profesioniști: pediatri și experți în boli infecțioase. Iată ce au avut de spus.

Păstrarea copilului sănătos: înțelegerea germenilor

Ca părinte, este ușor să fii stresat din cauza microbilor. Unele pot provoca boli grave, care sunt deosebit de periculoase pentru copiii mici. Dar data viitoare când va trebui să pescuiți ceva germinat și dezgustător din gura bebelușului dvs., încurajați-vă. Bebelușii au sisteme imunitare care sunt mai rezistente decât ați crede.

„În mediul nostru, suntem expuși la sute și sute de antigene pe zi, de la praf la polen la viruși și bacterii”, spune Frenck. „Adevărul este că sistemul nostru imunitar ne protejează foarte bine.”

Expunerea la germeni este, de asemenea, doar o parte a creșterii. „Germenii sunt inevitabili”, spune Tanya Remer Altmann, MD, medic pediatru și autoarea cărții Mami sună:Dr. Tanya răspunde celor mai bune 101 întrebări ale părinților despre bebeluși și copii mici. „Sunt peste tot, iar o parte din a fi un sugar și un copil mic este expus la o mulțime de ei.”

Expunerea la germeni întărește sistemul imunitar al bebelușului. Odată ce organismul este infectat cu un anumit virus, învață cum să producă anticorpi pentru a-l lupta. Data viitoare când este expus, organismul îl poate lupta fără să se infecteze.

Acestea fiind spuse, nu vrei niciodată în mod deliberat expuneți copilul la bacterii sau viruși.

„Nu aș susține niciodată să dau unui copil un virus intenționat pentru a construi imunitatea”, spune Frenck. Ei sunt expuși mult la germeni în mod natural. „Dar nici nu vrei să ții copiii în coconi pentru a preveni expunerea, deoarece nu va funcționa.”

A continuat

Păstrarea copilului sănătos: spălarea mâinilor și împușcătura

În loc să vă îngrijorați de microbi, ceea ce trebuie să faceți este să luați câteva măsuri de precauție simple și sensibile împotriva lor. Acestea nu îi vor împiedica pe copiii tăi să se îmbolnăvească — nici pe departe — dar ar trebui să facă ca acest lucru să se întâmple puțin mai rar.

Spălarea mâinilor. Cel mai comun mod de a prinde o boală infecțioasă este prin atingere. Mâinile preiau germenii și apoi îi transportă la ochi sau gură. Deci, dacă puteți pur și simplu să păstrați mâinile curate ale copilului dvs., reduceți foarte mult șansele ca acesta să se îmbolnăvească. Deși săpunul și apa sunt întotdeauna preferate, dezinfectanții pentru mâini pe bază de alcool funcționează bine. Doar asigurați-vă că le utilizați corect. „Trebuie să vă frecați puternic mâinile timp de aproximativ 20 de secunde cu dezinfectante pentru mâini”, spune Frenck. Obținerea vaccinurilor. Nu uitați că a vă proteja copiii împotriva bolilor pe bază de germeni nu înseamnă doar săpun și dezinfectant pentru mâini. „Cel mai important mod prin care părinții își pot proteja copiii de boli foarte grave este să urmeze programul de vaccinare recomandat”, spune Altmann.

Păstrarea copilului sănătos: curățarea și dezinfectarea gospodăriei

Eliminarea germenilor de pe suprafețele din casă poate fi o modalitate importantă de a preveni îmbolnăvirea. Curățarea și dezinfectarea gospodăriei sunt ambele opțiuni. Curățarea gospodăriei cu apă și săpun dislocă germenii de pe suprafețe și îi spală. Dezinfectarea — cu substanțe precum înălbitorul — ucide de fapt germenii. Potrivit Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor, oricare abordare este bună pentru curățarea normală a gospodăriei. Cu toate acestea, dacă sunteți deosebit de îngrijorat — sau dacă altcineva din casă este bolnav — poate doriți să treceți la dezinfectare, care poate fi mai amănunțită. Deci, de unde ar trebui să începi curățenia și dezinfectarea gospodăriei? Două zone sunt cruciale – bucătăriile și băile.

Bucataria. Bolile alimentare sunt întotdeauna un risc, așa că aveți grijă ca suprafețele din bucătărie să fie curate. Laura A. Jana, MD, medic pediatru în Omaha, Neb. și coautor al Mergi acasă cu nou-născutul tău, recomandă ștergerea zilnică a suprafețelor și chiuvetelor din bucătărie cu un dezinfectant. „Vrei să ai blaturile suficient de curate încât să poți pune mâncare pe ele”, spune ea. Evident, ar trebui să curățați sau dezinfectați imediat după ce ați pregătit carne crudă, pasăre sau pește. Curățarea regulată a podelei este, de asemenea, o idee bună. Nu știi niciodată ce s-ar fi putut picura pe el când pregăteai cina. Asigurați-vă că ceea ce utilizați pentru a curăța este curățat în sine. Dacă spălați cu un burete sau o cârpă murdară, este posibil să răspândiți microbi în bucătărie. Baia.